پورتال همایش ها و سمینارهای دانشگاه اصفهان
  • صفحه اصلی
  • آرشیو همایش ها
  • آرشیو مقالات
  • سایت دانشگاه
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات همايش ملي فرآورده‌هاي طبيعي موثر بر عفونت‌هاي تنفسي
  4. مقاله آنتی اکسیدان ها و COVID-19
عنوان رویداد : همايش ملي فرآورده‌هاي طبيعي موثر بر عفونت‌هاي تنفسي
تاریخ برگزاری : 05 اسفند ماه 1400

آنتی اکسیدان ها و COVID-19

Antioxidants and COVID-19
نویسندگان :

مهدی بساکی ( دانشگاه تبریز )

دانلود فایل   

چکیده

بيان مسأله استرس اکسیداتیو نه تنها در بیماری‌های دژنراتیو مزمن مانند سرطان، دیابت، اترواسکلروزیس و غیره بلکه در بیماری‌های عفونی از جمله بیماری‌های ویروسی تنفسی نقش دارد. عفونت های تنفسی معمولاً با تولید زیاد سیتوکین ها و التهاب ناشی از برهم خوردن تعادل ردوکس همراه هستند. تولید زیاد ROS و تضعیف سیستم آنتی اکسیدانی نقش مهمی در پاتوژنز کووید 19 دارند. نقش مکانیسم های اکسیداتیو در پاتوژنز کووید 19 همچنین با پتانسیل استراتژی های آنتی اکسیدانی در پیشگیری و درمان کووید 19 تأیید می شود. هدف پژوهش در پژوهش حاضر مطالعات اخیر درباره استفاده از آنتی اکسیدان ها در پیشگیری و درمان بیماری کووید 19 مرور شد. روش و چگونگي انجام پژوهش مقالات اخیر مرتبط با نقش آنتی اکسیدان ها در پیشگیری و درمان کووید 19 با مراجعه به پایگاه PubMed و موتور جستجوی Google scholar و با استفاده از کلید واژه های مناسب بررسی شدند. يافته ها و نتيجه گيری طیف گسترده ای از ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی برای کاهش خطر ابتلا به عفونت SARS-CoV-2 و یا استفاده به عنوان یک درمان کمکی در موارد شدید کووید 19 پیشنهاد شده اند. این ترکیبات شامل فلاونوئیدها، ملاتونین، کورکومین، N-استیل سیستئین، سلنیوم و لاکتوفرین این ترکیبات با مکانیسم های مختلفی از جمله فعال کردن سیستم آنتی اکسیدانی، تنظیم پاسخ های ایمنی و کنترل طوفان سیتوکینی، کاهش استرس اکسیداتیو، مسدود کردن گیرنده ACE2 و مهار تکثیر ویروس عمل کرده و می توانند اثرات یکدیگر را کامل کنند. بیشتر ترکیبات آنتی اکسیدانی مولکول هایی از منابع طبیعی و به ویژه مشتق از مواد غذایی هستند. لذا سوء تغذیه با استرس اکسیداتیو، التهاب و اختلال در سیستم ایمنی مرتبط است. بنابراین، یک داشتن یک رژیم غذایی متعادل و استفاده درست از مکمل های غذایی ممکن است نقش حیاتی در پیشگیری، درمان و مدیریت کووید 19داشته باشد.

کليدواژه ها

آنتی اکسیدان، کووید 19

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
مهدی بساکی , 1400 , آنتی اکسیدان ها و COVID-19 , همايش ملي فرآورده‌هاي طبيعي موثر بر عفونت‌هاي تنفسي

برگرفته از رویداد



همايش ملي فرآورده‌هاي طبيعي موثر بر عفونت‌هاي تنفسي
تاریخ برگزاری : 05 اسفند ماه 1400


دیگر مقالات این رویداد

  • مروری بر پیشگیری و درمان آنفولانزا، با درمان های گیاهی و مکمل ها
  • بررسی قابلیت انتقال و روش‌های انتقال کوید 19 به عنوان یک ویروس تنفسی
  • مروری بر اهمیت بیماری تنفسی سرفه سگ دانی در سگ ها
  • بررسی شاخص های اسپیرومتری در افراد سالم مراجعه کننده به مراکز اسپیرومتری همدان
  • بررسی گیاهان دارویی موثردردرمان پنومونی و التهاب دستگاه تنفسی
  • آویشن شیرازی و عناب یک ترکیب پیشنهادی جهت درمان عفونت های تنفسی
  • ارتباط استرس اکسیداتیو با مکانیسم های مولکولی پاتوژنز عفونت SARS-CoV-2
  • ابعاد معرفت شناختی پاندمی کووید-19
  • بررسی متابولیت های باسیلوس ها در نابودی عفونت های تنفسی
  • معرفی و بررسی نسخه خطی «طب» از دوره صفویه در خصوص بیماری های واگیردار تنفسی
  • تماس با ما


     اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان
    کدپستی: ۸۱۷۴۶۷۳۴۴۱
    E-mail: Info@ui.ac.ir
    تلفن: ۲۶۴۰-۰۳۱۳۷۹۳۲۱۲۸ تلفکس: ۰۳۱۳۶۶۸۷۳۹۶

     

    پیوندها


    • پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری 
    • استانداری اصفهان
    • پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
    • سازمان سنجش کشور
    • شهرداری اصفهان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه اصفهان می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]