سنجش تأثیر عصاره اتانولی میوه بلیله بر شاخص های انعقادی انسانی در محیط آزمایشگاهی
In vitro evaluation of the effect of ethanolic extract of Terminalia belerica roxb fruit on human coagulation indices
نویسندگان :
جواد مزینانی ( دانشگاه شهید بهشتی تهران ) , جعفر وطن دوست ( دانشگاه حکیم سبزواری ) , محمدرضا واعظی کاخکی ( دانشگاه حکیم سبزواری ) , فرشته قراط ( دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ) , فاطمه رهنمای قلعه رودخانی ( دانشگاه دامغان )
چکیده
بلیله یا Terminalia belerica roxb میوه درختی است از خانوادهCombretaceae ، که به هندی آن را Bahera مینامند، برگهای آن عریضتر از برگ انبه و میوه آن کمی دراز، تخم مرغی و سر آن باریک و پوست آن زرد غباری و نازکتر از پوست هلیله است. این درخت در اغلب جنگلهای مرطوب هند میروید و طبیعت آن کمی سرد و خشک است. مطالعـات آزمايشـگاهي نشان داده است که بلیله نیز در درمان خونریزی از بینی مؤثر است. این مطالعه با هدف سنجش تاثیر عصاره اتانولی این گیاه بر شاخص های انعقادی انسانی در محیط آزمایشگاهی، طراحی و اجرا شد. ميوه خشك بلیله در بوته چینی آسیاب شده، عصاره گیری پودر ميوه در اتانول 80 درصد به مدت 48 ساعت انجام شد. تبخیر الکل عصاره، با کمک دستگاه روتاری اواپوراتور در دمای 50 درجه سلسیوس صورت پذیرفت و آب باقیمانده در آون با دمای 40 درجه سلسیوس خارج گردید. عصاره خشک گیاهی بهدستآمده با غلظتهای مختلف در بافر آون کلر تهیه و تأثیر آن بر شاخصهای انعقادی زمان پروترومبین (PT)، زمان نسبی ترومبوپلاستین (APTT) و زمان انعقاد (CT) بررسی شد و نتایج بهوسیله آزمون آماری t-test مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد عصاره اتانولی بلیله باعث کاهش زمان نسبی ترومبوپلاستین (APTT) و زمان پروترومبین (PT) شد، و برای زمان انعقاد (CT) با استفاده از غلظت اولیه (رقیق نشده) محلول عصاره اثر معنی داری مشاهده نشد. یافتههای حاصل از این مطالعه حاکی از تأثیر انعقادی عصاره اتانولی بلیله میباشد. بااینوجود جهت انجام تحقیقات تکمیلی، مطالعه بیشتر بر روی مدلهای حیوانی و انسانی ضروری به نظر میرسد.کليدواژه ها
بلیله، Terminalia belerica roxb، زمان پروترومبین، زمان نسبی ترومبوپلاستین، زمان انعقادکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جعفر وطن دوست , 1402 , سنجش تأثیر عصاره اتانولی میوه بلیله بر شاخص های انعقادی انسانی در محیط آزمایشگاهی , كنگره بين المللي فرآوردههاي طبيعي شفابخش
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه اصفهان میباشد.