پورتال همایش ها و سمینارهای دانشگاه اصفهان
  • صفحه اصلی
  • آرشیو همایش ها
  • آرشیو مقالات
  • سایت دانشگاه
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
  4. مقاله بررسی خواص درمانی و ارزش غذایی اسپیرولینا
عنوان رویداد : كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
تاریخ برگزاری : 01 ارديبهشت ماه 1402

بررسی خواص درمانی و ارزش غذایی اسپیرولینا

Investigating the therapeutic properties and nutritional value of spirulina
نویسندگان :

حورا اخوان فرید ( دانشگاه اصفهان ) , نرگس امینی ( دانشگاه اصفهان )

دانلود فایل   

چکیده

Statement of Problem Spirulina refers to the dried biomass of Arthrospira platensis an oxygenic photosynthetic Cyanobacteria found worldwide in fresh and marine waters. This alga represents an important staple diet in humans and has been used as a source of protein and vitamin supplement in humans without any significant side-effects. Many toxicological studies have proven Spirulina’s safety. It has a long history of use as food and it has been reported that it has been used during the Aztec civilization. Spirulina contains functional compounds such as phenolics phycocyanins and polysaccharides with antioxidant anti-inflammatory and immunostimulating effects. Research Purpose The aims of this review are to summarize the mechanisms of action highlight the potential effects of this alga in humans and address current and possible future clinical applications Research Method We systematically searched online databases including PubMed-Medline Embase ISI Web of Science and Cochrane Central Register of Controlled Trials. Two independent authors extracted data and assessed the quality of included articles Results and Conclusion In the present studies the benefits of using spirulina and its effect on the treatment of diseases were investigated. Some of its potential uses include 1. Immune system support Spirulina contains antioxidants and anti-inflammatory compounds that may help boost the immune system. 2. Allergy relief Some studies suggest that spirulina may help reduce symptoms of allergic rhinitis such as nasal congestion and itching. 3. Blood sugar control Spirulina may help improve insulin sensitivity and lower blood sugar levels making it potentially useful for people with diabetes. 4. Lowering cholesterol Spirulina may help reduce levels of LDL (bad) cholesterol and triglycerides while increasing levels of HDL (good) cholesterol. 5. Anti-cancer effects Some preliminary studies suggest that spirulina may have anti-cancer properties although more research is needed in this area. 6. Muscle recovery Spirulina contains high levels of protein and amino acids which may help promote muscle growth and recovery after exercise. 7. Detoxification Spirulina may help remove heavy metals and other toxins from the body potentially reducing the risk of certain health problems. Overall spirulina shows promise as a natural supplement with a variety of potential health benefits. However more research is needed to fully understand its effects and determine optimal dosages for different uses. As with any supplement it s important to speak with a healthcare provider before starting to take spirulina.

کليدواژه ها

Spirulina treatment

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
حورا اخوان فرید , 1402 , بررسی خواص درمانی و ارزش غذایی اسپیرولینا , كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش

برگرفته از رویداد



كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
تاریخ برگزاری : 01 ارديبهشت ماه 1402


دیگر مقالات این رویداد

  • صمغ کتیرا گون یک ماده طبیعی با خواص دارویی بالقوه
  • نقش فرآورده های گیاهی و پروبیوتیک ها در مولتیپل اسکلروزیس
  • اثر فراورده خوراکی حاوی میوه آمله بر ریزش موی آندروژنیک زنان یک مطالعه کارازمایی بالینی تصادفی کنترل شده
  • بررسی اثر ضد میکروبی اسانس گیاه اسطوخودوس و دو باکتری پروبیوتیک Lactobacillus casei و Sacharomyces bulardii بر باکتریهای عامل مسمومیت غذایی و بررسی اثر سینرژیسمی آنها
  • Genetic variation of medicinal herb Spinacia oleraceae using biplot analysis
  • نقش محصولات طبیعی و رویکردهای هدفمند در درمان تومورهای جامد
  • نقش درمانی جینجرنون A به عنوان یک مکمل گیاهی در سرطان و بیماری های مختلف
  • Quorum sensing impression of Rhodococcus erythropolis on Enhancement of ( IPS) production from Ganoderma lucidum
  • Evaluation of foliar application of salicylic acid on quantity and quality of Cynara scolymus as a medicinal source
  • متابولیت های مفید برای مغز از دنیای میکروسکپی
  • تماس با ما


     اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان
    کدپستی: ۸۱۷۴۶۷۳۴۴۱
    E-mail: Info@ui.ac.ir
    تلفن: ۲۶۴۰-۰۳۱۳۷۹۳۲۱۲۸ تلفکس: ۰۳۱۳۶۶۸۷۳۹۶

     

    پیوندها


    • پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری 
    • استانداری اصفهان
    • پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
    • سازمان سنجش کشور
    • شهرداری اصفهان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه اصفهان می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]