پورتال همایش ها و سمینارهای دانشگاه اصفهان
  • صفحه اصلی
  • آرشیو همایش ها
  • آرشیو مقالات
  • سایت دانشگاه
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
  4. مقاله The use of encapsulation technique in the formulation of bacteriophages
عنوان رویداد : كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
تاریخ برگزاری : 01 ارديبهشت ماه 1402

The use of encapsulation technique in the formulation of bacteriophages

استفاده از تکنیک کپسوله کردن در فرمولاسیون باکتریوفاژها
نویسندگان :

زهره اسحاقی سیچانی ( دانشگاه اصفهان )

دانلود فایل   

چکیده

Statement of Problem The emergence of multi-drug resistant bacteria through random mutation and genetic transfer is an evolving phenomenon with wide-reaching consequences. Therefore new strategies including the potential use of lytic .bacteriophages have been considered for targeting bacterial infections Research Purpose Recently several phase I and II clinical trials of phage therapy have succeeded. With the progress of phage therapy toward phase III clinical trials several strategies based on the encapsulation of bacteriophages to produce phage .formulations have been considered Research Method The research method involved searching the Science Direct PubMed and Google Scholar databases. Results and Conclusion The formulation of bacteriophages encapsulated by spray and freeze-dried powders emulsions and liposomes leads to the use of phages in semi-solid edible products and improvements in phage stability during the formulation process. Based on the experiments the lytic activity of bacteriophage k against Staphylococcus aureus in the form of nano-emulsion leads to the use of topical formulations to improve skin infections caused by Staphylococcus aureus. Also the stability of bacteriophages PEV2 and PEV4 against Pseudomonas using the Spray-Drying technique showed a 1-log drop in titer after one year at 20 ℃. Moreover the formulation of bacteriophages using cationic hydrogels liposomes and alginate polysaccharide causes the penetration of phages into bacterial biofilms and the release of active phage particles to reach the site of infection in the long term and prevents inactivation by the acidic pH of the stomach. As a result more research on the formulation of bacteriophages requires serious attention in terms of the ease of increasing production and alternatives to antibiotics.

کليدواژه ها

Antibiotic Resistance، Bacteriophage Therapy، Phage Formulation، Encapsulation

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
زهره اسحاقی سیچانی , 1402 , The use of encapsulation technique in the formulation of bacteriophages , كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش

برگرفته از رویداد



كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
تاریخ برگزاری : 01 ارديبهشت ماه 1402


دیگر مقالات این رویداد

  • Allium akaka مروری بر خصوصیات فیتوشیمیایی و کاربردهای دارویی سنتی آن در ایران
  • گیاهان دارویی منطقه سیستان و بلوچستان
  • دارمو یک فرآورده دارویی محلی؛ یک مطالعه ای بر اساس دانش بومی
  • فرآورده ای دارویی از گیاه ارمک؛ یک مطالعه بر اساس دانش بومی
  • کاربرد پیگمان های میکروبی در صنایع غذایی
  • هنرهای تجسمی و سلامت و شفا
  • کاربرد و انواع فاژها به عنوان درمان جایگزین
  • سنجش تأثیر عصاره اتانولی میوه هلیله زرد بر شاخص های انعقادی انسانی در محیط آزمایشگاهی
  • تاثیر خرما بر سلامتی در دوران بارداری و زایمان
  • دانش بومی اقوام ذکر شده در قرآن، شاخه ای جدید در قرآن پژوهشی
  • تماس با ما


     اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان
    کدپستی: ۸۱۷۴۶۷۳۴۴۱
    E-mail: Info@ui.ac.ir
    تلفن: ۲۶۴۰-۰۳۱۳۷۹۳۲۱۲۸ تلفکس: ۰۳۱۳۶۶۸۷۳۹۶

     

    پیوندها


    • پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری 
    • استانداری اصفهان
    • پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
    • سازمان سنجش کشور
    • شهرداری اصفهان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه اصفهان می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]