پورتال همایش ها و سمینارهای دانشگاه اصفهان
  • صفحه اصلی
  • آرشیو همایش ها
  • آرشیو مقالات
  • سایت دانشگاه
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
  4. مقاله Ferulago angulata منبع طبیعی فعالیت آنتی اکسیدانی در خانواده Apiaceae
عنوان رویداد : كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
تاریخ برگزاری : 01 ارديبهشت ماه 1402

Ferulago angulata منبع طبیعی فعالیت آنتی اکسیدانی در خانواده Apiaceae

Ferulago angulata a natural source of antioxidant activity in the Apiaceae family
نویسندگان :

حمیدرضا شاهزیدی ( دانشگاه اصفهان ) , علی باقری ( دانشگاه اصفهان )

دانلود فایل   

چکیده

Ferulago angulata a natural source of antioxidant activity in the Apiaceae family Hamidreza Shahzeidi 1 Ali Bagheri2* 1-PhD student of Plant Systematics Department of Plant and Animal Biology Faculty of Biological Science and Technology University of Isfahan Isfahan Iran 2-Associate Professor Department of Plant and Animal Biology Faculty of Biological Science and Technology University of Isfahan Isfahan Iran * a.bagheri@sci.ui.ac.ir Statement of the Problem The activity of certain free radicals in the body can lead to various types of cancer diabetes heart failure brain damage premature aging and overall weakness of the body s immune system. The use of natural antioxidants can be considered the main way to combat free radicals and regenerate damaged cells because they increase the efficiency of the body s immune system against various diseases. Research Purpose Ferulago angulata (Schltdl.) Boiss. is a plant with antioxidant properties and the effects of its effective compounds on free radicals have been proven. In this brief summary we will provide an overview of the botanical characteristics of this species its compounds and the mechanisms of action that make it an effective antioxidant. Research Method Our research primarily involved reviewing available reliable sources and scientific papers. We focused on identifying and analyzing the characteristics compounds and mechanisms of action of the plant as an antioxidant. Results and Conclusion Ferulago angulata (Schltdl.) Boiss. also known as Chavil in Persian is a plant from the Apiaceae family that grows mostly in the Zagros highlands of Iran northern Iraq and Turkey. It is a monocarpic and aromatic perennial plant with a thick erect and sulcate stem basal leaves and small yellowish flowers that bloom between late May and late July. the results confirm that the extract of F. angulata has antioxidant properties which have been demonstrated through animal models. The extract can help to strengthen the body s immune system by applying antioxidant activity in the blood serum making it a potential natural antioxidant supplement for the pharmaceutical industry. The antioxidant activity of F. angulata is attributed to the presence of phenolic compounds flavonoids and certain monoterpenes such as a-pinene b-pinene cis-ocimene and borneol acetate. Phenolic compounds ability to donate electrons is the reason for their antioxidant properties which trap and eliminate free radicals thereby preventing chain reactions. Keywords anti oxidant Ferulago angulata herbal medicine immune system Umbelliferae

کليدواژه ها

Keywords anti oxidant Ferulago angulata herbal medicine immune system Umbelliferae

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
علی باقری , 1402 , Ferulago angulata منبع طبیعی فعالیت آنتی اکسیدانی در خانواده Apiaceae , كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش

برگرفته از رویداد



كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
تاریخ برگزاری : 01 ارديبهشت ماه 1402


دیگر مقالات این رویداد

  • مطالعات بیوانفورماتیکی اثر ضد ویروسی تیادیازولیل کورکومین در مهار آنزیم پروتئاز اصلی ویروس کوید ۱۹
  • فرآورده های طبیعی شفابخش رایج در منطقه سواحل مکران
  • فرآورده ای دارویی از گیاه ارمک؛ یک مطالعه بر اساس دانش بومی
  • اثرات بهبود دهنده مکمل رژیم کم فرکتوز همراه با آلفالیپوئیک اسید بر نسبت آدیپونکتین-لپتین بر مدل بیماری کبد چرب غیرالکلی ناشی از رژیم پر چرب
  • کاربرد پیگمان های میکروبی در صنایع غذایی
  • مروری بر فواید ژل رویال در دامپزشکی
  • ژله رویال و گرده به عنوان غذای عملگر برای انسان
  • نقش بهبودی آور کورکومین زردچوبه به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی بر روی سمیت کلیوی ناشی از فنل در موش صحرایی
  • Galbanic acid inhibits migration and adhesion of melanoma cancer cells by repression of matrix metalloproteinases 2 and 9 activity
  • سنجش تأثیر عصاره اتانولی میوه هلیله زرد بر شاخص های انعقادی انسانی در محیط آزمایشگاهی
  • تماس با ما


     اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان
    کدپستی: ۸۱۷۴۶۷۳۴۴۱
    E-mail: Info@ui.ac.ir
    تلفن: ۲۶۴۰-۰۳۱۳۷۹۳۲۱۲۸ تلفکس: ۰۳۱۳۶۶۸۷۳۹۶

     

    پیوندها


    • پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری 
    • استانداری اصفهان
    • پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
    • سازمان سنجش کشور
    • شهرداری اصفهان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه اصفهان می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]