تغذیه در دوران همه گیری جهانی کووید-19
تغذیه در دوران همه گیری جهانی کووید-19
نویسندگان :
سید حمید نوربخش ( دانشگاه اصفهان ) , فاطمه السادات علوی ( دانشگاه اصفهان ) , نرجس رضوانی بروجنی ( دانشگاه اصفهان )
چکیده
بيان مسأله در حال حاضر بیماری جهانگیر کووید-19 چالشی مهم در سراسر جهان است. دستیابی و حفظ وضعیت غذایی مناسب برای مبارزه با این ویروس اجباری است. تغذیه بهینه و مصرف مواد مغذی در رژیم غذایی بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد؛ بنابراین تنها راه پایدار برای زنده ماندن در شرایط فعلی تقویت سیستم ایمنی بدن است پس یک رژیم غذایی مناسب می تواند بدن را برای شکست ویروس آماده کند. هدف پژوهش دستیابی و حفظ یک رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری، مبارزه و سپری کردن دوران نقاهت در طی همه گیری ویروس کووید-19. يافته ها و نتيجه گيری در رژیم غذایی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کووید-19، باید مایعات به میزان فراوان، میوه ها و سبزیجات، غلات، منابع پروتئینی، چربی های غیر اشباع مفید و مکمل ها گنجانده شوند. در رژیم غذایی برای مبارزه با ویروس کووید-19، باید مایعات فراوان، میوه ها و سبزیجات، غذاهای سالم پر کالری، منابع پروتئینی، چربی های مفید غیر اشباع و مکمل ها گنجانده شوند. در رژیم غذایی دوران نقاهت بیماری کووید-19، باید مایعات فراوان، میوه ها و سبزیجات، غذاهای سالم پر کالری و منابع پروتئینی گنجانده شوند. با توجه به این که درمان قطعی برای بیماری کووید-19 وجود ندارد، تقویت و توجه به سیستم ایمنی یکی از مهم ترین راهکار های موجود است؛ به همین دلیل مصرف مواد غذایی تقویت کننده و پرهیز از مواد غذایی مضر و تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن بیش از پیش اهمیت دارد. چه در دوران قبل کرونا، چه در زمان ابتلا و چه در دوران نقاهت این بیماری، مصرف مقدار کافی آب برای هیدارته نگه داشتن بدن، استفاده از مقدار کافی سبزیجات، میوه ها، پروتئین و غلات برای سالم نگه داشتن وضعیت بدنی و دریافت ویتامین ها، ضروری است. همچنین کالری برای محافظت از تجزیه عضله در طی فرایند تأمین انرژی مهم است. با توجه به افزایش استرس ناشی از کووید-19، به کالری بیشتری نسبت به رژیم غذایی طبیعی نیاز است. برای مصرف مکمل ها باید توجه داشت که ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن با یک تغذیه صحیح تا میزان بالایی تامین می شوند و مصرف خودسرانه مکمل ها به هیچ عنوان توصیه نشده است. تقویت سیستم ایمنی بدن با رژیم غذایی، به معنی استفاده از مواد غذایی گران قیمت و فرآوری شده نیست و با استفاده از جایگزین های مواد غذایی می توان تغذیه ای صحیح و متناسب با اقتصاد خانواده داشت.کليدواژه ها
کرونا، ویروس، COVID-19، رژیم غذاییکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سید حمید نوربخش , 1400 , تغذیه در دوران همه گیری جهانی کووید-19 , همايش ملي فرآوردههاي طبيعي موثر بر عفونتهاي تنفسي
برگرفته از رویداد
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه اصفهان میباشد.