نقش ویتامین D در عفونت COVID-19
The roles of vitamin D in COVID-19 infection
نویسندگان :
امیرحسین محمدی ( دانشگاه علوم پزشکی کاشان ) , حوریه ذاکر ( دانشگاه علوم پزشکی کاشان ) , حامد امینی رورانی ( دانشگاه اصفهان )
چکیده
مقدمه ویروس SARS-CoV-2 که مسئول همهگیری COVID-19 است، علاقه زیادی در مکانیسمهای عفونت و انتشار این بیماری و هم در عوامل خطر بالقوه که ممکن است سبب انتشار و یا کنرل این بیماری بشوند ایجاد کرده است. از عاملی که ممکن است در این دو زمینه دخیل باشد ویتامین D در مقالات عنوان شده است. تمرکز این مقاله این است که درک فعلی ما از ویتامین D را به عنوان یک تقویت کننده سیستم ایمنی و اینکه چگونه ممکن است با بیماری کووید-19 مرتبط باشد بررسی کند. ابزار ما یک جستجوی آنلاین برای مقالات منتشر شده در دوره شیوع کووید-19 در مورد ویتامین D و کووید-19 انجام دادیم. نتایج اثرات فراگیر ویتامین D بر روی سیستم های بدن، بسیاری از تعاملات احتمالی را بین این ویتامین و مکانیسم هایی که ویروس SARS-CoV-2 انسان ها را آلوده می کند ایجاد کرده است. برای مثال شواهدی از نقش ویتامین D به عنوان عاملی در طوفان سیتوکین وجود دارد که این طوفان سبب برخی از جدی ترین عواقب عفونت SARS-CoV-2، مانند سندرم ناتوانی تنفسی حاد می شود. نتیجه گیری اگر چه که داده ها برای نسبت دادن نقش ویتامین D در تأثیرگذاری بر خطر و پیامد این بیماری حکایت دارند، با این وجود واضح است کاملاً قطعی نیستند و تحقیقات بیشتر مورد نیاز است. برای نمونه باید نقش ویتامین D در ویژگیهای قلبی و انعقادی بیماریهای COVID-19 مورد توجه قرار گیرند زیرا ممکن است با هم در ارتباط باشند.کليدواژه ها
کلمات کلیدی کووید-19، وضعیت غذایی، ویتامین D، التهابکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حامد امینی رورانی , 1400 , نقش ویتامین D در عفونت COVID-19 , همايش ملي فرآوردههاي طبيعي موثر بر عفونتهاي تنفسي
برگرفته از رویداد
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه اصفهان میباشد.