پورتال همایش ها و سمینارهای دانشگاه اصفهان
  • صفحه اصلی
  • آرشیو همایش ها
  • آرشیو مقالات
  • سایت دانشگاه
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات همايش ملي فرآورده‌هاي طبيعي موثر بر عفونت‌هاي تنفسي
  4. مقاله بررسی اثر آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی ترکیبات فنولی میوه و هسته خرما بر باکتری کلبسیلا پنومونیه عامل مهم عفونت های تنفسی
عنوان رویداد : همايش ملي فرآورده‌هاي طبيعي موثر بر عفونت‌هاي تنفسي
تاریخ برگزاری : 05 اسفند ماه 1400

بررسی اثر آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی ترکیبات فنولی میوه و هسته خرما بر باکتری کلبسیلا پنومونیه عامل مهم عفونت های تنفسی

valuation of antioxidant and antimicrobial effect of phenolic compounds of date fruit and date seed on Klebsiella pneumoniae as an important cause of respiratory infections
نویسندگان :

سید حمید نوربخش ( دانشگاه اصفهان ) , محمد ربانی خوراسگانی ( دانشگاه اصفهان )

دانلود فایل   

چکیده

عفونت های تنفسی از مهم ترین عوامل مرگ و میر بیماران بخصوص در دوران نوزادی ، پیری و در افراد دچار ضعف ایمنی یا بیماری زمینه ای هستند. کلبسیلا پنومونیه از باکتری های اصلی ایجاد کننده این عفونت هاست لذا پیشگیری و مقابله با عفونت ناشی از آن بویژه در اشکال مقاوم به آنتی بیوتیک مورد توجه ویژه ای قرار دارد. خرما یک میوه قدیمی است که به طور گسترده در مناطق خشک و نیمه خشک جهان رشد می‌کند. میوه و هسته خرما ارزش غذایی و دارویی زیادی دارند و از قدیم برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفته است. با این حال، هنوز خواص ترکیبات زیست فعال آن‌ها به طور کامل مورد مطالعه قرار نگرفته است. خرما سرشار از ترکیبات زیست فعالی مانند فنولیک‌ها، آنتوسیانین، کاروتنوئیدها، توکوفرول‌ ها، توکوترینول‌ها، فیتواسترول ها و پلی ساکارید است. در این مطالعه عصاره هاي اتانولي و استوني ميوه و هسته خرما به طور جداگانه تهيه شد. سپس میزان فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنولی آن‌ها اندازه گیری شد. در مرحله بعد اثر ضد میکروبی عصاره ها عليه کلبسیلا پنومونیه( Klebsiella pneumonia) بر اساس قطر هاله ممانعت از رشد با روش سنجش انتشار ديسك با غلظت (15 0 میکرو گرم در میلی لیتر)، مورد بررسي قرار گرفت. نتایج نشان داد که میوه و هسته خرما دارای مقادیر زیادی ترکیبات فنولی با فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی قابل توجه هستند. میزان فعالیت آنتی اکسیدانی در هسته خرما (13 0 ± 25 6 گرم در لیتر) بود که به طرز معنی داری بالاتر از میوه خرما (12 0 ± 79 4 گرم در لیتر) است. نتایج اثر ضد میکروبی عصاره‌ها بر باکتری کلبسیلا پنومونیه نشان داد حداکثر فعالیت ضد میکروبی مربوط به عصاره استونی بود و این میزان برای هسته خرما به طرز معنی داری زیاد تر بود، به طوری حداکثر قطر هاله عدم رشد عصاره استونی هسته خرما 13 میلی‌متر گزارش شد. نتایج بدست آمده حاکی از فعالیت خوب ضد میکروبی هسته خرما احتمالا به دلیل وجود مقادیر بالاتر ترکیبات فنولی است از این رو هسته خرما گزینه مناسبی برای تولید فراورده‌های طبیعی غذایی- دارویی با خواص ضد میکروبی است. البته به منظور ارزیابی دقیق تر نتایج بدست آمده نیاز به بررسی‌های درون تنی است.

کليدواژه ها

کلبسیلا پنومونیه، عفونت تنفسی، خرما، هسته خرما، ترکیبات فنلی

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
محمد ربانی خوراسگانی , 1400 , بررسی اثر آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی ترکیبات فنولی میوه و هسته خرما بر باکتری کلبسیلا پنومونیه عامل مهم عفونت های تنفسی , همايش ملي فرآورده‌هاي طبيعي موثر بر عفونت‌هاي تنفسي

برگرفته از رویداد



همايش ملي فرآورده‌هاي طبيعي موثر بر عفونت‌هاي تنفسي
تاریخ برگزاری : 05 اسفند ماه 1400


دیگر مقالات این رویداد

  • مطالعه اثربخشی و خاصیت ضدمیکروبی گیاه آویشن بر کنترل برخی بیماری های تنفسی
  • معرفی رساله طبی اسکلتاسیون و پرکوسیون در باب بیماری تنفسی در قرن14
  • نقش ویتامین D در عفونت COVID-19
  • مروری بر کتب منتشر شده به زبان فارسی با محوریت عفونت‌های تنفسی
  • آنتی آزما ترکیب گیاهی موثر بر آسم و تنگی نفس
  • بررسی تاثیر گیاه بابونه بر روی پنومونی
  • ابعاد معرفت شناختی پاندمی کووید-19
  • بررسی تاثیر ترکیبات گیاهی بر کووید-19 مطالعه مروری
  • برخی اثرات جانبی احتمالی گیاهان دارویی مورد استفاده در درمان ناراحتی های تنفسی
  • اثرات زعفران و اجزای آن بر درمان عفونت های تنفسی
  • تماس با ما


     اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان
    کدپستی: ۸۱۷۴۶۷۳۴۴۱
    E-mail: Info@ui.ac.ir
    تلفن: ۲۶۴۰-۰۳۱۳۷۹۳۲۱۲۸ تلفکس: ۰۳۱۳۶۶۸۷۳۹۶

     

    پیوندها


    • پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری 
    • استانداری اصفهان
    • پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
    • سازمان سنجش کشور
    • شهرداری اصفهان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه اصفهان می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]