گداخته اصفهان، معجون و کاربرد آن در طب سنتی
Isfhana’s Godakhteh the Concoction and its Use in Traditional Medicine
نویسندگان :
محمد مظاهری ( دانشگاه علوم پزشکی ) , فرزانه کمایی ( مرکز بهداشت شهرضا ) , بهنام یوسفی ( مرکز پژوهش و تحقیقات آسپیان دارو. )
چکیده
بیان مسئله نوعی معجون که به صورت گرم سرو می شود، از ترکیب مغزهای آسیاب شده و آناکاردیوم اوکسیدنتال تهیه می شود. از آنجایی که این گیاه برای کمردرد بسیار مفید است به آن قرص کمردرد می گویند. که برای تاثیر بهتر باید همزمان مصرف شوند. برای خانم هایی که تازه زایمان کرده اند مناسب است و برای تقویت استخوان ها بسیار مناسب است. طبع گرمی دارد که مانند مذاب درون بدن گرما ایجاد می کند و درد را تسکین می دهد. هدف و روش تحقیق ادویه گداخته از ترکیب ادویه های گرم مانند زنجبیل، دارچین، زعفران، هل و ... تهیه می شود و خواص زیادی برای بدن انسان دارد. ادویه گداخته یکی از گرم ترین مواد ادویه جات است. این ادویه به عنوان غذای اصفهانی و بیشتر برای تقویت افراد با بنیه کم بدنی و زنان باردار و زنان تازه زایمان شده طبخ می شود. استفاده از ادویه های قدیمی به دلیل طعم، عطر و ترکیبات غنی آن تاثیر زیادی دارد. یافتهها و نتیجهگیری مطالعات نشان دادهاند که گداخته برای افزایش قدرت جنسی و رفع ضعف جنسی بسیار مفید است. پشتوانه علمی این موضوع بیشتر طب سنتی است و متخصصان طب سنتی از دیرباز برای درمان ناتوانی جنسی از عسل و خرما استفاده می کنند. در سال 1385 پژوهشگران دانشگاه شیراز با بررسی تأثیر مخلوط خرما با گداخته و شیره آن بر عملکرد جنسی دریافتند که مقدار بالای استرادیول و فلاونوئیدهای موجود در خرما باعث افزایش تعداد اسپرم و تحریک جنسی می شود.کليدواژه ها
کلیدواژه ها طب سنتی، گداخته، طب، معجونکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:فرزانه کمایی , 1402 , گداخته اصفهان، معجون و کاربرد آن در طب سنتی , كنگره بين المللي فرآوردههاي طبيعي شفابخش
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه اصفهان میباشد.