پورتال همایش ها و سمینارهای دانشگاه اصفهان
  • صفحه اصلی
  • آرشیو همایش ها
  • آرشیو مقالات
  • سایت دانشگاه
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
  4. مقاله بررسی ارزش غذایی و دارویی عسل از دیدگاه علوم پزشکی، طب سنتی – اسلامی(مطالعه مروری)
عنوان رویداد : كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
تاریخ برگزاری : 01 ارديبهشت ماه 1402

بررسی ارزش غذایی و دارویی عسل از دیدگاه علوم پزشکی، طب سنتی – اسلامی(مطالعه مروری)

Medicinal and nutritional properties of honey from the perspective of medical science and traditional medicine-Islamic texts
نویسندگان :

نرگس شکربیگی ( دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ) , مریم دلفانی ( دانشگاه ایلام ) , سمانه صدیقی ( دانشگاه آزاد اسلامی، اشکذر، یزد )

دانلود فایل   

چکیده

سابقه و هدف ترکیبات فعال زیستی عسل جهت درمان زخم، سرفه و عفونت‌های پوستی استفاده می‌شود، هم‌چنین با استفاده از آنتی‌اکسیدان و مواد ضد التهابی عسل به عنوان یک محرک بیولوژیکی استفاده می‌گردد. عسل طبیعی دارای ترکیبات مهم درمانی مانند قندها، اسیدهای آمینه، پروتئین‌ها، آنزیم‌ها، آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئیدی، ویتامین‌ها و ترکیبات فنلی است که برای سلامتی و پیشگیری از بیماری‌های انسانی مانند زخم‌های معده‌ای-روده، اختلالات دستگاه گوارش، نقص سیستم ایمنی بدن، اختلالات چشمی، استرس‌های اکسیداتیو و سرطان استفاده می‌شود. هدف از این پژوهش، بررسی خواص دارویی و تغذیه‌ای عسل در بیماری‌های بالینی مشترک بیان شده در پزشکی نوین و طب سنتی-اسلامی است. مواد و روش‌ها در این مطالعه مروری، متون برگزیده طب سنتی اسلامی، روایات طبی و تمامی مقالات ثبت شده در پایگاه‌های اطلاعاتی علمی معتبر شامل Quran،Makhzan-Al-Advieh، Googel Scholar، PubMed، Ovid و Magiran طی سال‌های 2010 تا 2021 در آزمایشات بالینی انسان و بیماری‌های مشترک (زخم، التهاب-گوارشی، سرطان، مغز و زنان) در طب نوین پزشکی و سنتی-اسلامی جستجو و بررسی شد. هم‌چنین قرآن کریم و کتب روایی مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت 115 مقاله در این اثر انتخاب گردیدند و از بین مقالات منتخب؛ تعداد 74 مقاله که به صورت مشترک بر بیماری‎های زخم، التهاب- گوارشی- سرطان، مغز و زنان پرداخته شده‌بود؛ مطالب مربوط به اثرات بررسی خواص دارویی و تغذیه‌ای عسل در بیماری‌های بالینی مشترک بیان شده در پزشکی نوین و طب سنتی-اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. یافته‌ها با توجه به خواص آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئید، پلی‌فنول، ویتامین C و مونوفنولیک‌ها و پراکسید هیدروژن موجود در عسل جهت بهبود زخم‌ها، التهاب-گوارشی، سرطان، مغز و زنان در پزشکی نوین و طب سنتی اسلامی توصیه شده است. نتیجه‌گیری این پژوهش مروری حاکی از اهمیت خاصیت آنتی‌اکسیدانی نظیر فلاونوئیدی و پلی‌فنولی عسل است که برای سلامتی انسان‌ها و سبک زندگی سالم بسیار ضروری و مفید است. هم‌چنین به عنوان یک آنتی‌بیوتیک قوی در مقابل باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌های بیماری‌زا عمل می‌کند، بنابراین استفاده از عسل به عنوان یک داروی طبی پیشنهاد می‌گردد.

کليدواژه ها

التهاب، سرطان، زخم، زنان و مغز، عسل، روایات طبی، متون اسلامی

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
نرگس شکربیگی , 1402 , بررسی ارزش غذایی و دارویی عسل از دیدگاه علوم پزشکی، طب سنتی – اسلامی(مطالعه مروری) , كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش

برگرفته از رویداد



كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
تاریخ برگزاری : 01 ارديبهشت ماه 1402


دیگر مقالات این رویداد

  • تجاری سازی محصولات فاژ یک دریچه به فرصتهای جدید
  • بررسی اثرات درمانی و شفابخش کتیرا
  • نقش فرآورده های گیاهی و پروبیوتیک ها در مولتیپل اسکلروزیس
  • کپسوله کردن اسانس اکالیپتوس با استفاده از بتا سیکلودکسترین و سنجش میزان حلالیت آن
  • مفهوم درمان و شفا از گذشته تا امروز
  • صمغ کتیرا گون یک ماده طبیعی با خواص دارویی بالقوه
  • Analysis of genetic variation in Lepidium sativum as an important medicinal source
  • فرآورده های طبیعی شفابخش رایج در منطقه سواحل مکران
  • استخراج آنتوسیانین از زرشک و بررسی اثر ضد باکتریایی آن بر باکتری های گرم مثبت و منفی
  • نقش محصولات طبیعی و رویکردهای هدفمند در درمان تومورهای جامد
  • تماس با ما


     اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان
    کدپستی: ۸۱۷۴۶۷۳۴۴۱
    E-mail: Info@ui.ac.ir
    تلفن: ۲۶۴۰-۰۳۱۳۷۹۳۲۱۲۸ تلفکس: ۰۳۱۳۶۶۸۷۳۹۶

     

    پیوندها


    • پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری 
    • استانداری اصفهان
    • پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
    • سازمان سنجش کشور
    • شهرداری اصفهان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه اصفهان می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]