بررسی ارزش غذایی و دارویی عسل از دیدگاه علوم پزشکی، طب سنتی – اسلامی(مطالعه مروری)
Medicinal and nutritional properties of honey from the perspective of medical science and traditional medicine-Islamic texts
نویسندگان :
نرگس شکربیگی ( دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ) , مریم دلفانی ( دانشگاه ایلام ) , سمانه صدیقی ( دانشگاه آزاد اسلامی، اشکذر، یزد )
چکیده
سابقه و هدف ترکیبات فعال زیستی عسل جهت درمان زخم، سرفه و عفونتهای پوستی استفاده میشود، همچنین با استفاده از آنتیاکسیدان و مواد ضد التهابی عسل به عنوان یک محرک بیولوژیکی استفاده میگردد. عسل طبیعی دارای ترکیبات مهم درمانی مانند قندها، اسیدهای آمینه، پروتئینها، آنزیمها، آنتیاکسیدانهای فلاونوئیدی، ویتامینها و ترکیبات فنلی است که برای سلامتی و پیشگیری از بیماریهای انسانی مانند زخمهای معدهای-روده، اختلالات دستگاه گوارش، نقص سیستم ایمنی بدن، اختلالات چشمی، استرسهای اکسیداتیو و سرطان استفاده میشود. هدف از این پژوهش، بررسی خواص دارویی و تغذیهای عسل در بیماریهای بالینی مشترک بیان شده در پزشکی نوین و طب سنتی-اسلامی است. مواد و روشها در این مطالعه مروری، متون برگزیده طب سنتی اسلامی، روایات طبی و تمامی مقالات ثبت شده در پایگاههای اطلاعاتی علمی معتبر شامل Quran،Makhzan-Al-Advieh، Googel Scholar، PubMed، Ovid و Magiran طی سالهای 2010 تا 2021 در آزمایشات بالینی انسان و بیماریهای مشترک (زخم، التهاب-گوارشی، سرطان، مغز و زنان) در طب نوین پزشکی و سنتی-اسلامی جستجو و بررسی شد. همچنین قرآن کریم و کتب روایی مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت 115 مقاله در این اثر انتخاب گردیدند و از بین مقالات منتخب؛ تعداد 74 مقاله که به صورت مشترک بر بیماریهای زخم، التهاب- گوارشی- سرطان، مغز و زنان پرداخته شدهبود؛ مطالب مربوط به اثرات بررسی خواص دارویی و تغذیهای عسل در بیماریهای بالینی مشترک بیان شده در پزشکی نوین و طب سنتی-اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. یافتهها با توجه به خواص آنتیاکسیدانهای فلاونوئید، پلیفنول، ویتامین C و مونوفنولیکها و پراکسید هیدروژن موجود در عسل جهت بهبود زخمها، التهاب-گوارشی، سرطان، مغز و زنان در پزشکی نوین و طب سنتی اسلامی توصیه شده است. نتیجهگیری این پژوهش مروری حاکی از اهمیت خاصیت آنتیاکسیدانی نظیر فلاونوئیدی و پلیفنولی عسل است که برای سلامتی انسانها و سبک زندگی سالم بسیار ضروری و مفید است. همچنین به عنوان یک آنتیبیوتیک قوی در مقابل باکتریها، ویروسها و قارچهای بیماریزا عمل میکند، بنابراین استفاده از عسل به عنوان یک داروی طبی پیشنهاد میگردد.کليدواژه ها
التهاب، سرطان، زخم، زنان و مغز، عسل، روایات طبی، متون اسلامیکد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:نرگس شکربیگی , 1402 , بررسی ارزش غذایی و دارویی عسل از دیدگاه علوم پزشکی، طب سنتی – اسلامی(مطالعه مروری) , كنگره بين المللي فرآوردههاي طبيعي شفابخش
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه اصفهان میباشد.