دارمو یک فرآورده دارویی محلی؛ یک مطالعه ای بر اساس دانش بومی
DARMO a Pharmaceutical product an Ethnobotanical study
نویسندگان :
فاطمه راسخ مینایی فر ( دانشگاه پیام نور ) , امیرعباس مینایی فر ( دانشگاه پیام نور ) , زهره بختیاری ( دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ) , زهرا لاله پرور ( دانشگاه پیام نور )
چکیده
Statement of Problem The subject of Ethnobotany is especially plants because plants form an important part of human economic and cultural life. The study of Ethnobotany can lead to the expansion of health and treatment increasing the food security factor and also by helping industry and pharmaceuticals and developing tourism it can help alleviate poverty and grow sustainable income in developing countries. Research Purpose This research has been carried out to identify ethnobotanical knowledge of Pharmaceutical product from a medicinal plants DARMO in Lamerd of Fars province in Iran. Research Method This research was conducted in the field and referring to the Lamerd of Fars province. During this research while observing the processing of the DARMO product information on how to use it has also been gathered by interviewing. Results and Conclusion To prepare DARMO whole meal flour is fried then oil is added and mixed. Then ginger coriander cardamom pepper cumin fennel cinnamon black seeds are added and stirred vigorously and then the sugar water solution is added and stirred again until the color turns brown. This medicine is used to treat back pain knee pain and menstrual pain and to strengthen women. It is not recommended to use this medicine during diarrhea.کليدواژه ها
DARMO Ethnobotanical.کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :نحوه استناد به مقاله
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:فاطمه راسخ مینایی فر , 1402 , دارمو یک فرآورده دارویی محلی؛ یک مطالعه ای بر اساس دانش بومی , كنگره بين المللي فرآوردههاي طبيعي شفابخش
دیگر مقالات این رویداد
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه اصفهان میباشد.