پورتال همایش ها و سمینارهای دانشگاه اصفهان
  • صفحه اصلی
  • آرشیو همایش ها
  • آرشیو مقالات
  • سایت دانشگاه
Bootstrap Touch Slider
  1. :. صفحه اصلی
  2. آرشیو مقالات رویداد ها
  3. مجموعه مقالات كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
  4. مقاله اثرعسل، ژل رویال و بره موم بر بیماری آلزایمر
عنوان رویداد : كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
تاریخ برگزاری : 01 ارديبهشت ماه 1402

اثرعسل، ژل رویال و بره موم بر بیماری آلزایمر

The effect of honey royal jelly and propolis on Alzheimer s disease
نویسندگان :

مهرنوش اسکندری شهرکی ( دانشگاه اصفهان ) , محمد ربانی خوراسگانی ( دانشگاه اصفهان )

دانلود فایل   

چکیده

Statement of Problem Dementia is one of important diseases with fast growing rate in the world. Alzheimer s disease is the most common cause of dementia. This disease is related to the involvement of the central nervous system and causes disturbances in nervous features such as memory cognitive defects and behavioral abnormalities. It has been shown that cognitive abnormalities caused by Alzheimer s are related to extracellular accumulations of amyloid beta plaques and neurofibrillary tangles consisting of intracellular hyperphosphorylated tau proteins. Due to the lack of successful treatment and prevention of Alzheimer s disease with drugs extensive efforts have been made to find new alternative ways for prevention control and treatment this disease. Protective and preventive measures for Alzheimer s disease include social-intellectual activities proper diet such as the Mediterranean diet use of probiotics and foods containing bioactive molecules i.e. antioxidants and anti-inflammatory molecules. Research Purpose The purpose of this study is to evaluate scientific reports about the effects of honey royal jelly and propolis on the power of memory and learning in Alzheimer s patients. Research Method This study is based on the review of several articles. Results and Conclusion The evaluation of many scientific documents indicates that honey royal jelly and propolis as suitable natural products that are produced by bees have been traditionally used to treat many diseases. These products have short-chain fatty acids flavonoids phenolic compounds antibacterial compounds and other useful compounds that play a role in maintaining human health regulating immunity regulating memory and etc. Some of these compounds have anti-inflammatory antioxidant properties that improve the memory by exerting positive effects on neurological functions. By treating or preventing some neurological disorders can improve cognitive processes and cause significant improvement in learning and memory in Alzheimer s patients.

کليدواژه ها

honey royal jelly propolis Alzheimer s disease

کد مقاله / لینک ثابت به این مقاله

برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :

نحوه استناد به مقاله

در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
مهرنوش اسکندری شهرکی , 1402 , اثرعسل، ژل رویال و بره موم بر بیماری آلزایمر , كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش

برگرفته از رویداد



كنگره بين المللي فرآورده‌هاي طبيعي شفابخش
تاریخ برگزاری : 01 ارديبهشت ماه 1402


دیگر مقالات این رویداد

  • مروری بر سبک زندگی و مواد طبیعی موثر بر موکوزیت دهانی ناشی از شیمی درمانی و رادیو تراپی از دیدگاه طب ایرانی
  • بررسی پویایی برخی از باکتری های بیماری زا در طول تولید سرکه سیب
  • نقش درمانی جینجرنون A به عنوان یک مکمل گیاهی در سرطان و بیماری های مختلف
  • فرآورده ای دارویی از گیاه ارمک؛ یک مطالعه بر اساس دانش بومی
  • تجاری سازی محصولات فاژ یک دریچه به فرصتهای جدید
  • گداخته اصفهان، معجون و کاربرد آن در طب سنتی
  • استفاده از عوامل ضد قارچی به عنوان افزاینده پاکلی تاکسل در سویه ی Alternaria alternata isolate MSh Taxus تحت تخمیر غوطه ور
  • خلاصه‌ای بر تاثیر Silybum marianum بر سرطان‌های مختلف
  • The effect of vermicompost on the growth characteristics and essential oil of chamomile (Matricaria chamomilla L.)
  • بررسی اثر ضد میکروبی اسانس گیاه اسطوخودوس و دو باکتری پروبیوتیک Lactobacillus casei و Sacharomyces bulardii بر باکتریهای عامل مسمومیت غذایی و بررسی اثر سینرژیسمی آنها
  • تماس با ما


     اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان
    کدپستی: ۸۱۷۴۶۷۳۴۴۱
    E-mail: Info@ui.ac.ir
    تلفن: ۲۶۴۰-۰۳۱۳۷۹۳۲۱۲۸ تلفکس: ۰۳۱۳۶۶۸۷۳۹۶

     

    پیوندها


    • پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری 
    • استانداری اصفهان
    • پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
    • سازمان سنجش کشور
    • شهرداری اصفهان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

    © کلیه حقوق متعلق به دانشگاه اصفهان می‌باشد.

    همایش نگار (نسخه 10.0.12)    [مدیریت سایت]